Deschidere online a unui cont de capital inițial

Pentru cetățenii bulgari și străini
Solicitare de servicii electronice – urmăriți progresul prin telefon sau e-mail, cu Suport clienți în 14 limbi.

Economisiți timp și efort prețios cu posibilitățile oferite de Paysera!
#
#
#
#

Un proces online cu suport pentru clienți prin e-mail sau telefon

#

Informații detaliate pentru fiecare etapă a procedurii

#

Sprijin deplin din partea echipei noastre pentru intocmirea documentelor solicitate

Pentru cine este potrivit?

 • Persoane fizice care doresc să înființeze o companie în Bulgaria. 
 • Pot fi cetățeni bulgari sau străini.
#
#

Pentru ce este contul de capital?

Înregistrarea unei noi companii

Este necesar un cont de capital pentru a înființa o companie în Bulgaria. Contul este utilizat pentru depunerea capitalului autorizat înainte de înregistrarea companiei în Registrul Comerțului..

⚠️
Contul de capital NU ESTE un cont de plăți și nu poate fi utilizat pentru plăți diferite de capitalul autorizat – intrare și ieșire

Pașii pentru deschiderea unui cont de capital

#
#

Viitorul manager sau reprezentant al companiei se înregistrează prin intermediul aplicației mobile Paysera ca și persoană fizică și completează Chestionarul Cunoașterea Clienților (KYC)..

#

Clientul solicită printr-un e-mail deschiderea unui cont de capital. Se va primi un răspuns cu informații despre documentele care trebuie furnizate.

#

Documentele transmise sunt revizuite și analizate. Este foarte probabil sa fie trimise întrebări suplimentare despre activitățile companiei.

#

După aprobare, se deschide un cont de capital în sistemul Paysera, unde ar trebui să fie depus capitalul autorizat. Clientului i se eliberează un certificat de capital vărsat, cu care societatea este înregistrată la Registrul Comertului.

#

În urma înregistrarii firmei la Registrul Comertului, clientul parcurge pașii către deschiderea contului de companie. Contul de capital va fi închis și capitalul este transferat într-un cont de plăți nou deschis. 

Întrebări frecvente

Contul de capitaleste utilizat doar pentru depunerea capitalului autorizat la înființarea unei companii în Bulgaria. Nu poate fi utilizat pentru plăți diferite de capitalul autorizat - primite și ieșite 
Contul de plăți este potrivit pentru operațiunile dvs. bancare zilnice. Poate fi gestionat prin servicii bancare online sau mobile în timp real. Cardul Visa poate fi adăugat în cont și utilizat pentru plăți fără numerar. 

Contul de capital poate fi deschis de viitorul manager sau reprezentantul companiei. Este necesară înregistrarea în Paysera prin aplicația mobilă, să efectueze identificarea completă ca persoană fizică și să completeze Chestionarul privind Cunoașterea Clientelei (KYC). După aceea, ei vor putea solicita deschiderea unui cont de capital prin intermediul emailului.

In functie de structura si activitatea societatii, se pot solicita documente suplimentare, altele decat cele mentionate mai jos, sau sa i se transmita intrebari clarificatoare.

Documente necesare pentru deschiderea unui cont de capital:

 1. Contract de cont de capital;
 2. Statut;
 3. Proces-verbal de hotărâre a Adunării Generale a Acţionarilor/Unicului Asociat privind înfiinţarea societăţii

Clientul trebuie să furnizeze informații despre:

 • Acționarii/unicul actionar al companiei;
 • Valoarea capitalului initial și, în cazul unei societăți cu răspundere limitată, modul de repartizare a acestuia între parteneri;
 • Cine va reprezenta viitoarea companie;
 • O descriere detaliată a activității specifice a companiei;
 • Potențiali parteneri de afaceri, furnizori și clienți;
 • Explicarea scopurilor plăților viitoare în cont
 • Site web și/sau link către platforme de comerț online, dacă exista.

În urma înregistrării companiei la Registrul Comertului, clientul trebuie să deschidă un cont de companie, să completeze Chestionarul KYC și trimiteți o cerere către Suporrt Clienți pentru a închide contul de capital și a transfera capitalul în contul de de companie nou deschis. 

Capitalul trebuie depus prin transfer bancar de la o bancă bulgară în leva (BGN).