De ce sunt solicitate informații personale? 

Cunoașterea clientului

Clienții se așteaptă ca instituția lor financiară să le ofere servicii relevante și de înaltă calitate și să asigure securitatea fondurilor lor. Pentru a pune în aplicare aceste aspecte, instituțiile financiare din întreaga lume aplică principiul  Cunoașteți Clientul, și noi nu facem excepție de la regulă. 

Acționând conform acestui principiu, solicităm în mod regulat clienților noștri să furnizeze informații despre activitatea lor financiară și să își actualizeze în mod constant datele personale. Acest proces nu are legătură cu orice suspiciune de activitate infracțională și se aplică tuturor clienților noștri fără excepții. Colectarea informațiilor previne fraudatorii financiari și hoții de identitate, și vă ajută să vă asigurați securitatea fondurilor și a intereselor. 

#
#
Este important să înțelegeți că fiecare chestionar este completat individual, iar răspunsurile vor varia în funcție de domeniul dvs. de activitate, nivelul de venit, etc. 

1. Sursa fondurilor

Vă rugăm să selectați de unde provine venitul dvs. Puteți alege mai multe răspunsuri. De exemplu, dacă venitul dvs. provine în principal din salariu, dar uneori câștigați și bani din activități individuale, vă rugăm să alegeți ambele. 

Dacă ați ales opțiuni precum activitatate individuală sau alte surse, asigurați-vă că detaliați răspunsul dumneavoastră – ce fel de activitate individuală desfășurați? Ce alte surse de venit ai? 

2. Rulaj planificat.

Vă rugăm să selectați rulajul pe care intenționați să îl aveți lunar. De exemplu, dacă câștigi în jur de 800 EUR și nu ai alte surse de venit, selectează până la 1000 EUR. 

3. Participarea în activități politice. 

4. Rude.

Poate că rudele tale lucrează într-un cadru politic? Deține funcții importante în instituții internaționale și naționale? Vă rugăm să selectați da dacă au ocupat astfel de poziții cu mai puțin de un an în urmă (de exemplu, în urmă cu aproximativ opt luni).

5. Beneficiarul final.

Beneficiarul final este titularul contului și persoana care deține banii din cont. Vă rugăm să rețineți că puteți deschide un cont numai pentru uzul dvs. și nu pentru uzul altora.

Date personale

Persoane de contact, naționalitate, locul de reședință, domeniul de activitate, etc. 

Date financiare 

Surse de fonduri, beneficiari, sume disponibile și scopul acestora..

Întrebări pentru companii 

Tipul și domeniul de aplicare și teritoriul activității economice, partenerii de afaceri și natura riscului.

Plăți specifice 

Informații despre o anumită tranzacție de plată.

  • În timpul înregistrării; 
  • Aproximativ o dată pe an pentru actualizarea informațiilor;
  • Dacă se detectează o activitate neobișnuită, se efectuează o plată mai mare sau în cazul unor tranzacții mici recurente. În astfel de cazuri, putem pune întrebări suplimentare cu privire la scopul tranzacției, sursa fondurilor, etc.

Este foarte posibil ca acei clienți care nu trimit datele solicitate în unele cazuri să nu mai poată utiliza anumite servicii financiare. 

Cu cât răspundeți mai rapid la toate întrebările noastre și trimiteți documentele și informațiile solicitate și cu cât oferiți mai multe detalii, cu atât mai repede vom putea să vă executăm transferul, să ridicăm restricțiile din contul dvs. sau pur și simplu să vă oferim acces complet la serviciile Paysera.. 

Stocăm în mod responsabil informațiile personale ale clienților și nu le folosim în alte scopuri care nu au legătură cu securitatea. 

Cu toate acestea, cooperăm cu  autoritățile de aplicare a legii care au dreptul să se adreseze instituțiilor ce oferă servicii financiare și care pot să solicite informații despre activitatea financiară a clientului.

KYC (Cunoașteți clientul) sunt toate acțiuni care ne permit nouă și altor instituții financiare să ne cunoaștem clienții și să detectăm orice comportament neobișnuit. 

Chestionare. Toți clienții fără excepții trebuie să completeze chestionarele, dar acest lucru nu înseamnă că este suspectată vreo activitate infracțională. 

Informații. Clienților li se poate solicita să furnizeze diverse informații: începând cu detaliile de contact și terminând cu detalii specifice tranzacțiilor financiare. Aceste informații sunt protejate cu atenție și nu sunt utilizate în scopuri de marketing sau în alte scopuri care nu au legătură cu securitatea. 

Protecția fondurilor.O astfel de prevenire este efectuată pentru a proteja fondurile și interesele clienților noștri și ale altor persoane de fraudatori financiari.

Legile. Toate instituțiile financiare sunt guvernate de legi care reglementează procesul Cunoașteți-vă clientul. Procesul actualizat de cunoaștere a clientului dvs. și actualizarea informațiilor fac parte integrantă din combaterea spălării banilor și a finanțării terorismului. 

#

Mai sunt și alte întrebări?

Dacă contul dvs. a fost restricționat sau închis sau doriți să știți cum să evitați, citiți postarea noastră despre măsurile de securitate aplicate de noi și de multe alte instituții financiare.

Dacă aveți întrebări suplimentare, apelați Centrul de Servicii pentru Clienți.