Toate postările de pe blog

De ce este restricționat contul meu Paysera?

account is restricted

Dacă ați avut vreodată contul restricționat sau chiar închis de o companie căreia i-ați încredințat banii - știți cât de frustrant ar putea fi. Și noi, deși suntem "de cealaltă parte a mesei", considerăm că este foarte supărătoare blocarea conturilor clienților noștri, și facem întotdeauna tot posibilul pentru a ne asigura că este absolut necesar. Și totuși, este ceva ce toate instituțiile financiare trebuie să facă uneori pentru a asigura siguranța clienților lor și a oamenilor în general.

Adesea vedem oameni care discută acest subiect în diferite forumuri, precum și pe rețelele de socializare, așa că am decis să vă oferim câteva informații despre motivul pentru care unii oameni de ce unele persoane își găsesc contul Paysera blocat sau restricționat.

Cerințe legale pentru noi

Paysera este o Instituție Emitentă de Monedă Electronică. Această licență ne permite să deservim mii de clienți din întreaga lume și să le oferim diverse servicii, de la conturi personale și de companie, la carduri de plată, colectare plăți pentru magazinele online, și multe altele.

Cu toate acestea, cu o mare putere vine o mare responsabilitate. Astfel, compania noastră trebuie să respecte o mulțime de reguli și cerințe din partea autorității noastre de reglementare - Banca Lituaniei, precum și a partenerilor noștri, cum ar fi furnizorul de carduri de plată Contis, și reglementări internaționale precumregulile de combatere a spălării banilor și de combatere a terorismului

Dar, pentru a clarifica - dacă vedeți că contul dvs. este restricționat, nu înseamnă neapărat că suspectăm implicarea dvs. în spălarea banilor sau alte activități ilegale.

S-ar putea să nu ne fi furnizat toate informațiile necesare care sunt solicitate clienților noștri într-o anumită perioadă de timp sau că informațiile furnizate sunt vagi- ceea ce înseamnă că Acordul General este încălcat. Astfel facem ceea ce trebuie să facă toate băncile în astfel de situații - restricționăm contul.

account is blocked

Restricționat, închis, blocat și înghețat - care este diferența?

Toate aceste cuvinte nu sună grozav. Cu toate acestea, unele dintre ele nu înseamnă un adio permanent, în timp ce altele o fac.

Contul este restricționat

În multe cazuri, contul restricționat înseamnă că o bancă ar putea suspecta unele activități ilegale legate de contul dvs. Nu trebuie neapărat să fii tu cel care greșește. Este posibil să observăm o activitate neobișnuită în contul dvs. și vom dori să ne asigurăm că ești chiar tu cel care folosește fondurile.

Nerespectarea detaliilor necesare nu poate face decât să crească suspiciunea de activități îndoielnice. S-ar putea să așteptăm de la Dvs. actul de identitate, documentele companiei (dacă aveți un cont de companie), Chestionarul KYC, informații despre originea fondurilor dvs. și așa mai departe.

Verificați-vă contul, adresa de e-mail (inclusiv folderul SPAM) și ar trebui să vedeți un mesaj de la noi. Urmați cu atenție instrucțiunile și furnizați tot ceea ce vi se solicită, iar dacă nu mai avem întrebări, contul dvs. va fi activ într-o zi sau două.

#

Contul este închis

Dacă încercați să vă conectați la contul Paysera și nu puteți - este posibil ca contul dvs. să fi fost închis. Astfel de cazuri sunt rare și se execută numai atunci când este absolut necesar. Probabil înseamnă că nu ați respectat condițiile Acordului General – poate ați permis accesul la cont altor persoane cu userul și parola Dvs., ați mințit despre activitățile dvs. financiare sau despre identitatea dvs., ați utilizat contul pentru a tranzacționa crypto valute, sau chiar mai rău - a folosit contul pentru activități ilegale și fraude.

Dacă ați avut bani în contul dvs. care v-au aparținut (nu au fost încasați prin mijloace neortodoxe de la alte persoane), vă vom returna dvs. sau în contul din care v-au fost trimiși banii, odată ce ne-ați furnizat detaliile necesare, înainte de a vă închide contul. În acest moment, vi se va restricționa utilizarea serviciilor noastre financiare.

Fonduri înghețate sau rezervate

Informații lipsă.Este posibil să descoperiți că doar unul dintre transferurile dvs. a fost oprit temporar - rezervat sau înghețat așa cum mai sunt numite. Instituțiile financiare pot face acest lucru atunci când le lipsesc unele informații despre transfer sau au suspiciuni suplimentare. S-ar putea să cerem mai multe detalii despre destinatar, originea banilor sau scopul plății. Deci, cu cât furnizați mai multe informații atunci când completați formularul de transfer - cu atât este mai puțin probabil să provocați probleme în viitor.

Evitarea impozitului și a schimbului de informații. Există și alte motive pentru care o anumită plată sau fonduri să fie suspendate. Fiind o instituție financiară care operează pe scară largă, Paysera face parte din sistemul PLAIS (Sistem de informații privind restricționarea numerarului). Este un sistem lituanian de schimb de informații care unește băncile, executorii judecătorești, instituțiile fiscale și alte instituții relevante.

Deși acest sistem este lituanian, instituții precum Inspectoratul Fiscal de Stat poate transmite informații (cum ar fi faptul că o anumită persoană are un cont la noi) între organizații echivalente din alte țări. Prin urmare, dacă cineva evită să plătească impozite sau ceva similar, noi sau orice altă bancă a acestei persoane s-ar putea primi o Adresă pentru a reține anumite plăți. Și apoi le vedeți ca rezervate sau înghețate.

#

Când colectați plăți online, de cele mai multe ori veți primi plata imediat când cumpărătorul finalizează comanda. Cu toate acestea, dacă cumpărătorul plătește cu cardul sau, de exemplu, achită suma la un punct de vânzare fizic, atunci veți vedea plata acestora ca fiind rezervată. Înseamnă că au plătit deja pentru comandă, iar bunurile pot fi expediate către acestea, dar veți putea utiliza aceste fonduri numai atunci când partenerul (de exemplu, punctul de vâmzare sau procesatorul de carduri) ne eliberează aceste fonduri. O astfel de rezervare poate dura în mod normal până la 3 zile, deși uneori este o chestiune de ore. 

Detalii incorecte. Uneori, desigur, transferul este afișat ca Rezervat dacă ați introdus numărul de cont incorect al beneficiarului. Verificați și anulați plata dacă este necesar. Dacă nu este cazul și avem nevoie de mai multe informații - veți fi contactat de echipa responsabilă.

Blocat

Acest termen este folosit mai puțin frecvent și se aplică mai ales cardului dvs. În cazul în care cardul Dvs. Visa este blocat – ar putea însemna că ați încălcat Regulile de utilizare ale carduluiși nu vă mai putem oferi acest serviciu.

De asemenea, puteți bloca singur cardul - de exemplu, dacă îl pierdeți sau suspectați că altcineva vă cunoaște codul PIN sau alte detalii importante. Dacă ți-ai blocat cardul - poți comanda unul nou prin intermediul aplicației Desktop sau a Aplicației mobile.

De ce este restricționat contul meu Paysera?

#

Cele mai frecvente motive:

1. Pașaportul sau actul de identitate nu este furnizat
Dacă aveți deja un cont Paysera, dar ID-ul sau pașaportul nu mai sunt valabile, vi se va solicita să actualizați aceste documente internaționale. Dacă nu faceți acest lucru în perioada dată - contul dvs. va fi restricționat până când nu ne furnizați informațiile necesare.

2. Documentele (companiei) nu sunt furnizate
Dacă sunteți o companie și, când vi se solicită, nu puteți furniza documente despre sursa fondurilor dvs. sau a beneficiarilor finali la timp - contul dvs. ar putea fi restricționat până când nu faceți acest lucru. Aceste documente ar trebui să fie oficiale și ar trebui să le putem verifica folosind surse precum Registrul Comerțului național sau ceva similar.

3. Utilizarea contului pentru criptomonede
Atunci când deschideți un cont Paysera, sunteți de acord cu termenii și condițiile noastre, dintre care unul nu este acela de a utiliza serviciile noastre pentru tranzacționarea criptomonedelor. Dacă chiar și după avertisment continuați astfel de activități - vă vom restricționa accesul la serviciile noastre financiare. Suntem foarte atenți cu privire la această restricție de la început, așa că vă rugăm să nu încercați să păcăliți sistemul și să o faceți oricum. 🕵️‍♀️

4. Informații incorecte despre activitățile dvs.
Fii transparent cu privire la ceea ce faci și de unde obții fonduri în mod normal, furnizează-ne informații complete și corecte. Dacă scrieți că sunteți student, dar observăm că primiți sume mari de bani de la diferiți oameni - vom considera suspect și vi se va cere să furnizați mai multe informații. Deci, mai bine faceți-o de la bun început pentru a nu face întâmpina niciun inconvenient mai târziu.

5. Furnizarea de servicii financiare fără cunoștința și acordul nostru
În cazul în care compania dvs., după deschiderea unui cont de companie în sistemul Paysera, modifică serviciile pe care le furnizează - ar trebui să fim informați despre aceasta. De exemplu, dacă începeți să vă ocupați de finanțe, va trebui să vă acordăm un acord suplimentar pentru a utiliza serviciile noastre. Lista completă a serviciilor care necesită acest lucru este listată în Acordul General

6. Utilizarea serverelor proxy pentru a vă conecta la cont
Utilizarea serviciilor proxy nu este împotriva regulilor noastre de la sine. Cu toate acestea, dacă utilizați unul anonim, s-ar putea să vă aflați în imposibilitatea de a vă conecta la contul Paysera. În caz contrar, vom considera suspect să vă vedem conectându-vă dintr-o altă parte a lumii de fiecare dată când utilizați contul.

7. Partajarea autentificării / parolei cu terți
Nu permiteți utilizarea contul dvs. de către alții, și nu permiteți altor persoane să deschidă un cont în numele dvs. Este împotriva regulilor noastre și va afecta mai mult numele dvs. decât persoana care vă va folosi contul. Persoana care folosește contul sub numele dvs. vă poate provoca probleme serioase, creîndu-vă datorii, luând credite, obținându-vă istoricul medical, comandând diverse servicii de la instituțiile statului, precum și să semneze documente sub numele dvs. Prin urmare, ar trebui să fiți singura persoană care are acces la cont și, dacă credeți că altcineva ar putea cunoaște datele dvs. de conectare, ar trebui să le schimbați imediat.

Dacă contul dvs. este restricționat sau închis - citiți din nou termenii și condițiile pentru a vedea care este motivul. În plus, căutați mesajele de la noi și nu uitați să vă verificați și folderul SPAM. În orice caz, puteți oricând să ne contactați personal. 

Cu toate acestea, este întotdeauna mai bine să nu ajungeți în această situație și, dacă totuși se întâmplă, încercați să furnizați toate informațiile cât mai curând posibil, astfel încât să vă putem permite să utilizați din nou serviciile noastre cât mai curând.

Chestionarul KYC

Toți cei care se înregistrează pentru a fi clienții noștrii trebuie să completeze așa-numitul Chestionar KYC (Cunoașterea clientelei). Și da, chiar le verificăm. Durează doar un minut și, dacă furnizați toate informațiile necesare, vă veți putea folosi contul imediat. 

Asigurați-vă că vă descrieți activitatea cât mai exact posibil, astfel încât să nu fie nevoie să vă trimitem întrebări suplimentare. Verificarea chestionarului poate dura până la 5 zile și, în mod normal, cerem să îl actualizați anual sau dacă apar modificări majore.

#

Cât durează restricția?

Totul este în mâinile tale! Dacă furnizați toate documentele și informațiile necesare, restricția poate fi ridicată în cel mai scurt timp, chiar în decurs aceleași zile. Cu toate acestea, dacă contul dvs. este restricționat sau plata dvs. este blocată și nu colaborați - poate dura săptămâni, chiar luni - până când răspundeți la toate întrebările de care avem nevoie pentru a merge mai departe.

Cum poți evita astfel de situații?

Respectați regulile. Sincer, este cel mai simplu. Nu întârziați să completați Chestionarul KYC, să furnizați documentele pe care vi le cerem, să fiți transparenți cu privire la activitățile dvs. și pur și simplu să nu mințiți.

Dacă atunci când efectuați o plată mai mare, scrieți doar numărul facturii - nu ne va ajuta cu nimic. Vă rugăm să atașați factura la transfer. Dar dacă pe factură se spune doar că suma este plătită pentru „serviciile IT în conformitate cu acordul”, de asemenea, nu este suficient, va trebui să avem și acordul. Gândiți-vă la aceste nuanțe în avans și toate tranzacțiile vor trece lin, în câteva momente. 

De asemenea, nu glumiți. Paysera este o echipă de oameni amuzanți și veseli, totuși, atunci când vine vorba de bani și reguli - rămânem serioși. Plățile pentru „arme și trandafiri” și „mcksmaeoromksmkc” (litere aleatorii) pot și vor fi reținute. Așadar, haideți să ne respectăm și să economisim timpul celuilalt. 

Îți vei pierde banii?

Nu, cu excepția cazului în care nu a fost ai tăi de la început. Dacă ați comis fraude împotriva altor persoane care ne-au și contactat oferindu-ne dovezi, banii vor fi înapoiați victimelor.

Dacă a fost o încălcare a altor reguli, vă vom returna banii, înainte de a vă închide contul. Este demn de remarcat faptul că putem returna bani numai în contul DUMNEAVOASTRĂ bancar. Nu poate fi al unei rude sau al unui prieten.

Întotdeauna ne străduim să fim transparenți, obiectivi și răbdători cu clienții noștri. Sperăm sincer că nu vă veți găsi niciodată într-o situație în care trebuie să citiți toate acestea pentru a înțelege de ce contul dvs. a fost închis, deoarece, de asemenea, nu ne place să ne luăm rămas bun de la clienții noștri. Cu toate acestea, pentru a vă proteja pe dvs. și pe ceilalți, astfel de proceduri trebuie uneori întreprinse de Paysera, precum și la orice altă instituție financiară.

Dacă aveți întrebări suplimentare - citiți mai multe despre Procedurile privind Cunoașterea clientelei pe website-ul nostru, precum și întrebările frecvente pe această temă.