Cum să folosiți serviciile Paysera în siguranță?

Sistemul Paysera este complet securizat, cu toate acestea, securitatea contului și a datelor depinde și de acțiunile dvs. efectuate pe internet. Recomandările de mai jos vă vor ajuta să vă asigurați securitatea acțiunilor efectuate pe contul Paysera și pe internet în general.;

Cont

Vă puteți conecta la sistemul Paysera prin aplicația mobilă (prin introducerea unei parole sau autentificarea utilizând date biometrice) sau prin versiunea desktop.

Conectați-vă prin versiunea desktop urmând pașii următori:

1. Accesați https://www.paysera.ro, clic pe Conectare și veți fi direcționat către https://bank.paysera.com/ro/login.

2. Selectați metoda de identificare - adresa de e-mail sau numărul de telefon. Introduceți datele selectate.

3. Selectați metoda de conectare în cont:

  • prin intermediul aplicației mobile. Când veți utiliza această metodă pentru a vă autentifica, va trebui să confirmați codul de control în aplicație (trebuie să se potrivească cu cel afișat în fereastra browserului). Deschideți aplicația Paysera și glisați bara de confirmare dacă codul afișat pe ecranul de conectare se potrivește cu codul aplicației. Se recomandă utilizarea Touch ID sau Face ID pentru identificarea accesului la aplicație pentru a asigura o securitate mai mare;
  • prin introducerea unei parole. După introducerea acesteia, vă veți accesa contul și veți putea vedea informațiile contului dvs., dar nu veți putea folosi nicio funcție. Pentru a vă gestiona pe deplin contul, va trebui să confirmați autentificarea: în meniul de sus din stânga, atingeți „Confirmare autentificare” și selectați metoda – prin aplicația mobilă sau prin SMS. Vă rugăm să rețineți că serviciul SMS include taxe suplimentare.
#
#

Vă rugăm să rețineți câteva reguli de securitate foarte importante atunci când vă conectați la cont prin intermediul versiunii desktop:

  • deschideți o fereastră nouă a browserului și introduceți adresahttps://www.paysera.x (numai următoarele domenii pot fi introduse în loc de x: lt, com, lv, bg, ee, pl, es, de, ro, al). În colțul din dreapta-sus faceți clic pe Conectare și vei fi direcționat către https://bank.paysera.com/ro/login. Asigurați-vă că aveți o conexiune criptată (blocarea este vizibilă și adresa începe cu “https”, vă rugăm să vă asigurați că litera „s” este plasată la sfârșit - în unele cazuri este vizibilă numai dacă se face clic pe bara de adrese), iar pentru o conexiune sigură, un certificat electronic este emis numai companiei Paysera, așa cum este afișat în fotografie.

Sistemul Paysera nu este accesibil la alte adrese, chiar și foarte similare, de exemplu: www.payssera.com, bank.paysera.anotherdomain.com, paysera.myf1ntech.com/paysera/login etc.

Dacă la aceste tipuri de adrese ajungeți pe un site web care este foarte similar cu site-ul oficial al Paysera, este foarte probabil să ajungeți într-un website capcană. În acest caz, nu introduceți date și anunțați Serviciul Clienți Paysera imediat. 

  • deconectați-vă întotdeauna din cont. Evitați să vă conectați la contul dvs. pe computere publice sau pe dispozitivele altor persoane, deoarece acestea pot conține parole de furt sau alte date malware.
  • vă recomandăm să verificați adresele IP de la care ați fost accesat contul dvs. cel puțin o dată pe lună. Puteți face acest lucru făcând clic pe Setări > Setările Profilului > Istoricul Conectărilor. Dacă aveți o suspiciune, verificați dacă au existat tranzacții sau autentificări de la un alt IP. Sistemul permite clientului să stabilească adrese IP pe contul de la care va fi disponibilă conectarea în contul clientului: Setări > Setările Profilului > Măsuri suplimentare de securitate. Dacă aveți o suspiciune, vă rugăm să contactați imediatServiciul Suport Clienți.
  • nu transferați informațiile de conectare la cont nimănui. Dacă cineva v-a oferit să deschidă un cont Paysera în nume personal sau al altei persoane, sau să efectuați acțiuni financiare, contactați Centrul de servicii pentru clienți și veți fi informați cu privire la următorii pași.
  • actualizați-vă imediat datele personale și de contact dacă se schimbă. În cazul unor incidente de securitate sau pentru a vă furniza informații importante, angajații Paysera pot fi nevoiți să vă contacteze imediat și / sau să vă identifice în mod corespunzător.
  • persoanele nou înregistrate în sistemul Paysera ar trebui să acorde atenție formularului de înregistrare. Imaginea din dreapta descrie cum arată în aplicația mobilă Paysera.
#

Parola Contului

Parola contului trebuie să fie unică și să constea din cel puțin 8 caractere, litere mari și minuscule, numere și caractere speciale.

Vă rugăm să nu folosiți informațiile personale sau informațiile membrilor familiei în parola, de exemplu, data nașterii, numele, prenumele membrilor familiei sau prietenii, numele animalelor de companie, numere și litere care pot fi ușor ghicite.

Încercați să memorați parola și să nu o păstrați în notebook, pe telefon sau în altă parte. Vă recomandăm să utilizați aplicații de stocare a parolei și să păstrați parola criptată.

Nu folosiți aceeași parolă în alte sisteme, deoarece poate fi utilizată și pentru a vă autentifica în contul dvs. Paysera. Dacă bănuiți că alte persoane știu parola, schimbați-o imediat și verificați dacă au existat autentificări neautorizate în cont și dacă au existat tranzacții de plată efective sau încercate.

Vă recomandăm să schimbați parola cel puțin la fiecare 3-6 luni.

#

Dispozitive inteligente

Folosiți numai acele dispozitive inteligente care au fost legal achiziționate și importate oficial, al căror software de sistem de operare nu a fost modificat (hacked) și pe care nu au fost instalate aplicații din alte surse decât Google Play și App Store. 

Când un dispozitiv inteligent nu este utilizat, acesta trebuie blocat cu un cod, parolă sau prin alte mijloace. Codul de blocare al dispozitivului și al aplicației Paysera nu ar trebui să corespundă părților din numărul dvs. de telefon, plăcuțele cu număr de mașină, datele nașterii sau alte numere relevante pentru dvs. - toate codurile trebuie să fie unice sau să se utilizeze o amprentă sau o altă tehnologie inteligentă..

Software-ul preinstalat și celelalte aplicații trebuie actualizate imediat după ce producătorul software anunță lansarea actualizărilor. Actualizările producătorului sunt destinate nu numai eliminării defecțiunilor, dar și pentru a remedia lacune în securitate, acesta fiind unul dintre garanții securității operațiunilor efectuate cu dispozitivul dumneavoastră.

În toate dispozitivele pe care le utilizați pentru a vă conecta la contul Paysera, instalați software antivirus. De asemenea, vă recomandăm să instalați un firewall, în special în computere, deoarece acest lucru ar împiedica conectarea la computer de pe Internet.

#

Alte acțiuni online

Aveți grijă când furnizați datele dvs. personale online, asigurați-vă că le furnizați pe un site web de încredere.

Înainte de a face cumpărături online, verificați reputația magazinelor pe forumurile cumpărătorilor și pe site-urile de rating. Un nume (domeniu) nou înregistrat, absența numelui real al companiei, numărul de înregistrare și informațiile de contact pot indica o fiabilitate scăzută a magazinului. Vă rugăm să verificați și adresa site-ului web - dacă începe altfel decât cu https, caracterele :// și dacă litera „s” este prezentă

Când faceți cumpărături online, plățile prin card sunt deseori sugerate și sunt solicitate datele cardului. Cumpărați acolo unde sunt disponibile logo-uri speciale care confirmă securitatea plăților: 3D Secure, Verified by Visa și MasterCard SecureCode.

Nu faceți clic pe link-uri web necunoscute sau mascate, de exemplu, scurtate, care nu dezvăluie sursa adevărată, care apar pe rețelele de socializare sau sunt trimise prin SMS sau prin e-mail. Nu deschideți documente necunoscute, nu instalați software din surse necunoscute, nu accesați pagini web nesigure.

#
#

Securitate certificată

Securitatea sistemului Paysera este confirmată de standardul internațional de tehnologii și procese de securitate PCI DSS (Standard de securitate a datelor cu carduri de plată). Acest standard de securitate reglementează cerințele pentru companiile care acceptă plăți prin carduri și prelucrează datele clientului. Cel mai înalt standard de nivel 1, destinat realizării sigure a a peste 6 milioane de tranzacții cu carduri anual, a fost instalat în sistemul Paysera.

#

În cazul unor situații suspecte: un mesaj suspect în numele Paysera, tranzacții suspecte, pierderea datelor de autentificare sau introducerea datelor pe un site fals, etc., vă rugăm să contactați Centrul de servicii pentru clienți Paysera imediat. Vă vom ajuta întotdeauna să găsiți o soluție!