Toate categoriile

Peste 10 sfaturi de marketing pentru magazinele online: Cum să derulați promoții și să vă creșteți vânzările fără a vă pierde cămașa?

Audrius Lučiūnas
Expert eCommerce, Cofondator Paysera
#
Odată cu apropierea perioadei de vârf a cumpărăturilor de Sărbători, mulți retaileri de comerț online urmăresc să iasă în evidență din mulțimea de reduceri, să atragă cumpărători impulsivi care își fac cumpărăturile de sărbători și să se asigure că revin din nou. Audrius Lučiūnas, un co-fondator al Paysera cu peste 15 ani de experiență în comerțul online, împărtășește cunoștințele și sfaturile sale despre marketingul de comerț online. Câte dintre acestea știai deja?👇

1.Nu oferi reduceri majore la cele mai populare articole ale tale

Acest sfat, care poate suna puțin nepotrivit sau chiar puțin riscant, nu este nerezonabil. Vânzările, cum ar fi Black Friday și perioada Crăciunului, sunt oportunități excelente de a crește vânzările de produse mai puțin populare. Dimpotrivă, oferirea de reduceri la produse deja la mare căutare vă pune în pericol să rămâneți fără stoc. În plus, are și mai puțin sens, cu cât ai putea oricum să le vinzi la prețul obișnuit.

2. Oferă reduceri autentice

Nu încercați să vă păcăliți clienții cu reduceri false – prețurile obișnuite sunt ușor de verificat online, iar unii cumpărători chiar țin evidența prețurilor articolelor de care sunt interesați pe măsură ce se apropie perioada de reduceri. Cu siguranță vor observa dacă ridici prețul și abia apoi anunți o campanie de vânzări. Acest lucru nu numai că va descuraja cumpărătorul, ci și vă va deteriora imaginea pe termen lung.
#

3. Oferiți o valoare mai bună, nu prețuri mai mici

Nu te limita la promoțiile tradiționale în care prețul obișnuit al unui produs este pur și simplu redus. În schimb, inspiră-te de la giganții vânzărilor, precum McDonald's, care adesea oferă ceva în plus la același preț – plătește pentru un burger, primești cartofi prăjiți în plus etc.

Nu pierde vânzările! Oferiți-le clienților să plătească în modul care li se potrivește cel mai bine.

5. Justificați alegerile clienților dvs

Atunci când cumpără produse mai scumpe, cumpărătorii găsesc de obicei o justificare și un motiv pentru a face acest lucru. Puteți contribui și la asta. Asigurați-l pe clientul care a cheltuit banii că a luat decizia corectă și fă-l să se simtă bine. Este o tactică des folosită în restaurante. După ce a ales un fel de mâncare scump sau o sticlă de vin, clientul va auzi adesea un compliment de la ospătar: „Excelent choice”. Clientul se va simți imediat mai bine, chiar dacă a făcut o achiziție mai scumpă.
#

6. Upselling, cross-selling, down-selling – ce înseamnă acest lucru și cum se utilizează?

Când încercați să realizați o vânzare de succes, luați în considerare următoarele cuvinte cheie: upselling, cross-selling, down-selling. Upselling – atunci când încurajezi un client să cumpere un produs mai bun și mai scump decât cel pe care îl are deja. Vânzarea încrucișată (cross-selling) – atunci când oferiți un accesoriu complementar produsului principal, precum telefon + husă. Down-selling – atunci când oferiți un produs similar însă mai ieftin decât produsul principal pentru cei care s-ar putea să nu și-l permită.
#

7. Grupați articole similare împreună

O strategie utilîă este de a vinde articole mai puțin populare în perioada sărbătorilor este să le împerechezi cu cele mai populare articole. De exemplu, oferiți șervețele pentru ecran cu reducere pentru cei care cumpără computere, boabe de cafea pentru cei care cumpără mașini de cafea etc. Când vindeți bunuri care au legătură, puteți compensa și pierderile care ar putea apărea atunci când vindeți articole principale la un preț mai mic. De exemplu, dacă vindeți o consolă Xbox cu reducere, puteți vinde jocuri doar pentru Xbox la un preț mai mare etc.

8. Oferiți-le un motiv să se întoarcă

Probabil cel mai bun rezultat pe care îl poți obține în timpul sezonului de reduceri nu este nici măcar o vânzare reușită, ci un client nou fidel. Pentru a realiza acest lucru, oferă un cod de reducere special pentru următoarea lor achiziție, cu o dată de expirare limitată. Sau cereți clientului să se aboneze la buletinul informativ cu reduceri, astfel încât să puteți păstra legătura cu el.

9. Oferă reduceri la livrare

Dacă produsele pe care le oferiți nu sunt disponibile cu reducere, poate puteți oferi livrare gratuită? O ofertă limitată îi determină pe cumpărători să ia o decizie mai impulsivă și să profite de o oportunitate exclusivă.

10. Oferiți vouchere cadou spre vânzare

Ați vândut tot și nu mai aveți stoc? Le puteți oferi clienților să cumpere tichete cadou. Cu toate acestea, în acest caz, nu oferi reduceri mari în ianuarie, deoarece majoritatea celor care au primit vouchere cadou vor reveni atunci la cumpărături.
#

11. Atracția unei oferte limitate

De obicei, oamenilor nu le place să rateze o oportunitate. Deci, atunci când oferiți reduceri – creați un sentiment de urgență: promoția este valabilă doar astăzi; livrare gratuita pentru cumparaturile facute inainte de sâmbată; cantități limitate etc.
Autor:
Audrius Lučiūnas
Expert în comerț online, co-fondator Paysera

Articole similare

#
Companii

Peste 10 sfaturi de marketing pentru magazinele online: Cum să derulați promoții și să vă creșteți vânzările fără să vă pierdeți cămașa?

În mod tradițional, vânzările de Black Friday ajung pe internet și în magazinele fizice la sfârșitul toamnei. În 2021, Black Friday în statele vestice a fost programt să aibă loc pe 26 noiembrie, dar, în realitate, toată perioada începând din primele zile ale lunii noiembrie se referă la reducerile și la cumpărături înainte de Crăciun. Deoarece multe țări au încă reglementări mai stricte pentru magazinele fizice, se așteaptă din nou că principalele vânzări de Black Friday vor avea loc online.

#
Companii

7 modalități de a reduce rata abandonului coșului de cumpărături în magazinul dvs. online 

Unul dintre cei mai importanți indicatori de performanță pentru orice comerciant online este rata scăzută de abandonare a coșului de cumpărături. Lipsa opțiunilor de plată adecvate sau metodele de livrare incomode sunt unele dintre principalele motive pentru care clienții se răzgândesc în ultimul moment și își abandonează coșurile de cumpărături. Vestea bună este că acestea sunt domeniile care pot fi ușor gestionate și îmbunătățite chiar de comercianți. În această postare pe blog, vom explora câteva modalități practice de a reduce rata de abandonare a coșului de cumpărături online 

#
Companii

Top 10 întrebări despre procesarea plăților online

Multe întrebări apar când auziți de un nou actor în zona de comerț online. Paysera ajută mii de magazine online de mai bine de 15 ani să proceseze plăți de la clienți din întreaga lume. Și acum vom răspunde la unele dintre cele mai frecvente întrebări despre procesarea plăților online prin Paysera!