Toate categoriile

Cum să vă pregătiți pentru vânzările de Black Friday din 2021? 10 sfaturi pentru magazinele online

#
În mod tradițional, vânzările de Black Friday au loc pe internet și în magazinele fizice la sfârșitul toamnei. În 2021, ziua de 12 noiembrie este data aleasă de cel mai cunoscut magazin online din România, dar, în realitate, întreaga perioadă care începe din primele zile ale lunii noiembrie se referă la reduceri și cumpărături înainte de Crăciun. Deoarece multe țări au încă reglementări mai stricte pentru magazinele fizice, principalele vânzări de Black Friday sunt din nou așteptate să aibă loc în online. Cum pot profita din plin proprietarii de magazine online? Citiți sfaturile noastre de mai jos 👇
 
  1. Începeți devreme
  2. Gândiți-vă la piața țintă
  3. Afișați o ofertă "fierbinte"
  4. Testați-vă capacitățile de trafic pe site
  5. Asigurați un proces de plată fără probleme
  6. Comunică în avans despre vânzările tale
  7. Nu uitați de mass-media tradițională
  8. Oferiți diferite opțiuni de livrare 
  9. Oferte speciale pentru clienții fideli și cei care revin
  10. Consolidați-vă suportul pentru clienți

De ce să ascultați sfaturile noastre pentru un Black Friday de succes? 👀

Paysera este un procesator de plăți, care permite în prezent pentru peste 13.000 de magazine online din țările baltice și nu numai, să accepte plăți online. Lucrând îndeaproape cu reprezentanții comerțului online, știm cât de importante sunt vânzările de Black Friday pentru afacerile lor. 

Și, deși mulți cumpărători așteaptă în mod natural ca de Black Friday să cumpere cadouri sau articole dorite, nu înseamnă că pur și simplu plasarea câtorva reduceri în magazinul dvs. le va atrage atenția. Concurența este acerbă și toată lumea face tot posibilul să iasă în evidență. 

Există mai multe bife de verificare a pregătirii care TREBUIE completate, altfel cea mai mare vânzare a anului pentru magazinul dvs. online poate fi un eșec. Am observat magazinele noastre deservite și suntem bucuroși să vă împărtășim câteva dintre cele mai simple și mai eficiente campanii, pe care nu este prea târziu să le începeți deja. 

#

1. Începeți devreme. De fapt, ar fi trebuit să începeți deja ⏱

Black Friday s-a transformat în Reduceri-de-Noiembrie. Multe magazine online își încep vânzările de sărbători sau cel puțin încep să le facă publicitate la începutul lunii noiembrie și continuă până la Crăciun. 

Dacă una dintre strategiile dvs. funcționează asupra conținutului SEO sau dacă creați un nou magazin online, probabil că ar trebui să începeți încă din septembrie, deoarece motoarele de căutare au nevoie de ceva timp pentru a afla despre noul dvs. conținut. 

2. Gândiți-vă la piața țintă 🌍

Atunci când vă pregătiți pentru perioada aglomerată de vânzări, este crucial să vă gândiți la piața dvs. țintă. De exemplu, în țări precum Lituania, vânzările de Black Friday sunt încă foarte concentrate la sfârșitul lunii, în timp ce în țări precum Filipine, decorațiunile de Crăciun, precum și cumpărăturile, încep încă din septembrie. 

Dar nu vă înșelați. Chiar și ocaziile limitate anterior la o țară devin acum din ce în ce mai populare în întreaga lume datorită cumpărăturilor online care nu au granițe. Un astfel de exemplu este Ziua Celibatarilor – unul dintre cele mai mari evenimente de cumpărături din China. Este sărbătorit pe 11 Noiembrie - deci chiar înainte de vânzările tradiționale de Black Friday și cu siguranță se poate profita. 

3. Afișați o ofertă "fierbinte" 🔥

Când vine vorba de reducerile de Black Friday, fie le faceți, fie le ignorați. Reducerea produselor cu 5 sau 10% nu va funcționa pentru această ocazie, deoarece toată lumea se așteaptă la reduceri de două cifre, care sunt prea bune pentru a fi omise. Oferiți oferte limitate pentru a conduce oamenii în magazinul dvs. pentru reduceri de 40 și 50%, dacă este posibil.

Totuși, totuși doriți să obțineți profituri, deci gândiți-vă cum altfel ați putea compensa reducerile mari. Poate că oferirea de produse suplimentare care nu sunt reduse este calea de urmat pentru magazinul dvs.? De exemplu, reducerea unui telefon, dar recuperarea banilor atunci când vindeți protecții de ecran, huse și alte accesorii cu acesta.

#

4. Testați-vă capacitățile de trafic pe site 📈

Pe de o parte - doriți să conduceți oamenii către site-ul dvs. web. Pe de alta parte - va rezista unui flux crescut de clienți? Folosiți instrumente precum k6 Cloud pentru a testa capacitățile magazinului dvs. și pregătiți pe cineva de la tehnic dacă se întâmplă un accident în momentele cruciale  

5. Asigurați un proces de plată fără probleme ✅

Ceea ce doriți cel mai puțin este să pierdeți un potențial client, deoarece acesta nu găsește o modalitatea de plată adecvată nevoilor sale în magazinul dvs. online. Plata prin Serviciul Inițiere Plăți poate oferi clientului soluția pentru achitarea coșului de cumpărături imediat ce finalizat cumpărăturile, fără să mai piardă timp prețios căutând datele de pe card. 

#

6. Comunică în avans despre vânzările tale 🗓

Reducerea prețurilor pentru vânzările de Black Friday ar putea ajuta la conversia vizitatorilor ocazionali, dar nu va fi suficientă pentru a atrage nou trafic și potențiali clienți pentru prima dată. Gândiți-vă la toate mijloacele diferite pe care le puteți utiliza pentru a anunța vânzările dvs. către public. 

Comunică constant în rețelele sociale. Acest comunicare este esențială în zilele noastre, dar în același timp toată lumea o face, astfel încât conținutul de vânzări de Black Friday este peste tot în rețelele de socializare și poate fi dificil să ieși în evidență. 

Listează-te. Acesta devine un mod din ce în ce mai popular de a ajunge la persoanele care ar putea fi indecise cu privire la achizițiile efective, dar care nu doresc totuși să rateze oferte bune. Colaborează cu bloggeri sau site-uri web care pot ajunge la publicul tău țintă potențial - poate pregătesc (sau ar putea pregăti) o listă cu vânzările TOP de Black Friday. Intră pe această listă și ia în considerare oferirea unui cod promoțional special și pentru cititori. 

Crează febra așteptării. Profitați de diverse instrumente de numărătoare inversă, lansați câteva oferte limitate sau vânzări la miezul nopții. Faceți-l distractiv și competitiv dacă acest lucru se potrivește publicului dvs. sau alegeți metode de marketing foarte tradiționale dacă cumpărătorul dvs. este mai rezervat sau mai tradițional. 

7. Nu uitați de mass-media tradițională 🎤

Oferiți informații sau comentarii interesante și exclusive pentru reprezentanții presei tradiționale și jurnaliști și fiți publicați. Poate că sunteți un magazin online important și ați observat tendințe foarte neobișnuite care se apropie de Black Friday? 

Sau poate vă veți opune curentului și aveți o părere interesantă despre motivul pentru care vânzările de Black Friday sunt dăunătoare pentru companii și magazinele online ar trebui să se concentreze mai mult pe clienții fideli decât pe cumpărătorii cu impulsuri unice și pe vânătorii de reduceri? Gândiți-vă cum să ieșiți în evidență și să fiți creativi.  

Acest lucru este deosebit de important în lumina întreruperilor recente din social media. Aveți un plan de rezervă dacă se întâmplă și acest lucru. 
 

8. Oferiți diferite opțiuni de livrare 📦

Acesta este FOARTE important. Nu vă concentrați doar pe vânzarea de bunuri către clienții dvs. Călătoria vânzărilor nu trebuie considerată completă decât dacă cumpărătorul a primit bunurile și este mulțumit de ele. 

În acest caz, procesul de livrare este foarte important. Vânzările înainte de sărbători pot fi încărcate și provocatoare nu numai pentru comerțul online, ci și pentru companiile de curierat. Prin urmare, nu trebuie să vă bazați pe un singur curier, doar pentru că poate fi cel mai popular din țara dvs. - poate fi și cel mai aglomerat. 

Cu toate acestea, semnarea contractelor cu diferite companii de livrare poate dura ceva timp. De aceea, Paysera oferă un plugin pentru magazinele online pentru integrarea rapidă și ușoară a celor mai populari curieri de pe piața lituaniană - în curând și în România. Citiți mai multe despre serviciul de livrare Paysera > 
#

9. Oferte speciale pentru clienții fideli și cei care revin 🤝

Cel mai bun rezultat pe care îl puteți aștepta de la Black Friday s-ar putea să nu fie chiar vânzări uriașe, ci găsirea de noi clienți și transformarea lor în cumpărători fideli care revin. Calitatea, nu cantitatea, așa cum se spune. 

Luați în considerare oferirea unui cupon de reducere pentru următoarea achiziție după finalizarea vânzării sau oferiți oferte speciale pentru cumpărătorii dvs. anteriori.

10. Consolidați-vă suportul pentru clienți 💪

Pregătiți-vă echipa de suport pentru clienți pentru o zi încărcată sau chiar o săptămână. Obțineți ajutor extern dacă este necesar în prealabil și răspundeți rapid la solicitările clienților. 

Black Friday este mult despre cumpărături spontane și, dacă impulsul dispare - puteți uita de o vânzare reușită.