Toate categoriile

SPECIAL DE VARĂ PENTRU MAGAZINELE ONLINE: Cum să sporești vânzările vara și să fii productiv?

sales-summer
Vara este de obicei o perioadă de vânzări mai liniștită și mult mai lentă pentru multe magazine online. Pe măsură ce cumpărătorii petrec mai mult timp în aer liber, numărul clienților scade, iar cei care trec pe aici se întreabă adesea – ar trebui să cumpere sau să economisească pentru sărbători? Dacă și magazinul tău online se confruntă cu o așa-numită scădere a vânzărilor pe perioada verii, nu-ți face griji, nu ești singurul. Să aruncăm o privire mai atentă la modul în care vă puteți crește vânzările de vară și puteți folosi lunile de vară în mod productiv pentru a vă dezvolta afacerea.

De ce scad vânzările online în timpul verii?

Vânzările online tind să încetinească vara într-o gamă largă de sectoare, de la articole de papetărie la electrocasnice. Există mai multe motive pentru aceasta:

  1. Vacanța scolară. Când copiii de vârstă școlară pleacă în vacanță, vânzările de articole de papetărie, precum și de îmbrăcăminte și încălțăminte pentru copii pot scădea semnificativ. Cu toate acestea, nu vă descurajați prea mult – vânzările de astfel de produse vor înregistra o creștere uriașă până în septembrie, așa că merită să vă pregătiți în avans.

  2. Vremea frumoasă. Pe măsură ce vremea se încălzește, mulți oameni vor petrece în mod natural mai puțin timp în fața computerului și mai mult timp în mediul rural și pentru plimbări. Acest lucru poate avea cu siguranță un impact asupra vânzărilor online. De asemenea, atunci când se plimbă prin oraș, oamenii preferă să viziteze magazinele fizice, să se răcorească în spații cu aer condiționat și să verifice articolele personal, spre deosebire de iarna, când este mai convenabil să faci cumpărături online din căldura și confortul propriilor case.

  3. Planurile de vacanță. Adesea, când începe vara, cumpărătorii iubitori de călătorii sunt mult mai dispuși să cheltuiască o parte din bugetul lor pentru călătorii, decât pentru cumpărături online. De asemenea, unele articole, în special îmbrăcămintea, sunt de obicei ceva pe care călătorii plănuiesc să le cumpere în timpul vacanțelor. „Nu voi cumpăra acum rochia, poate voi găsi ceva drăguț în Italia”, „Se apropie ziua prietenului meu, poate voi găsi ceva unic în timpul călătoriei mele în Grecia”, etc. Așa se explică și încetinirea cumpărăturilor online în timpul verii..

  4. Experiențe vs. lucruri. De asemenea, în timpul verii, cumpărătorii sunt mai predispuși să se trateze ei înșiși și prietenii lor cu niște activități distractive, mai degrabă decât cu lucruri. Cadourile precum parașutismul, balonul cu aer cald, concertele, cinele la restaurant sau caiacul devin mai populare. Dorința de a petrece timp împreună vara, când zilele sunt mai lungi, este ceva în contrast cu iarna, când zilele sunt scurte și întunecate și toată lumea este prinsă de goana Crăciunului, alegând adesea să ofere un cadou fizic, frumos împachetat, în loc să petreacă timp împreună..
sales-summer

Cum să crești vânzările de vară?🔥

Deși o scădere ușoară a vânzărilor online este un semn destul de normal al sezonului de vară, cu siguranță este mai bine să nu stai pe loc și să te relaxezi. Iată sfaturile și ideile noastre despre cum puteți reduce, dacă nu elimina, scăderea.

  1. Vindeți și promovați produse de sezon
    O practică destul de comună, folosită cu siguranță de toate magazinele de îmbrăcăminte și încălțăminte, care poate fi adaptată în alte sectoare. De exemplu, există o anumită sezonalitate chiar și în vânzările de cărți. Este destul de obișnuit să oferiți cărți cadou în timpul iernii, deoarece este atât de plăcut să petreceți serile lungi și reci de iarnă citind un roman sau o biografie. Vara, pe de altă parte, s-ar putea să vrei să citești ceva mai ușor, ceva pe care să-l iei cu tine la plajă, să citești afară și să te bucuri de soare, ceva precum cărți de călătorie, cărți populare de psihologie etc.
  1. Nu vă bazați exclusiv pe publicitate online
    După cum am menționat deja, oamenii petrec mai puțin timp navigând pe internet vara, inclusiv pe rețelele sociale. Dacă afacerea dvs. se bazează exclusiv pe rețelele sociale și pe publicitatea acestora, luați în considerare și alte opțiuni. Dacă oamenii petrec mai mult timp în oraș și în mediul rural, poate ar trebui să încercați să faceți publicitate în aer liber? Sau puteți crea fluturași, bannere și afișe pentru afacerea dvs. și să le distribuiți în locuri aglomerate, parcuri, festivaluri și piețe, în funcție de natura afacerii dvs.
sales-summer
  1. Încercați să vă vindeți produsele de sezon rămase
    Vara este un moment minunat pentru a vă organiza și a face ordine. Revizuiește articolele rămase după iarnă și promovează-le cu prețuri și oferte speciale. Nu vrei să pierzi bani din promoții? Invită-ți clienții să cumpere mai multe la un preț mai bun sau să ofere livrare gratuită..

    Mai multe despre cum să creșteți vânzările fără a vă afecta afacerea >
  1. Parteneriat cu alte afaceri
    Vara este, de asemenea, un moment bun pentru a-ți cunoaște mai bine partenerii de afaceri, lucru pentru care adesea nu ai timp, mai ales în perioada Crăciunului. Poate că puteți chiar să fiți creativi și să vă informați clienții despre parteneriatele dvs. de succes și să lansați împreună o campanie de promovare, prezentându-vă unii pe alții publicului dvs. Poate produceți delicii artizanale și folosiți produse locale? Prezintă-ți furnizorii adepților tăi. Cereți furnizorilor dvs. să vă împărtășească parteneriatul pe rețelele lor de socializare, să creeze un link către site-ul dvs. pe pagina partenerului etc.

    Folosești Paysera pentru a procesa plăți online? Spuneți clienților dvs. că, datorită acestui parteneriat, pot plăti pentru achizițiile lor cu o serie de metode de plată diferite și, de asemenea, pot să recupereze o parte din bani când achită cu Paysera.

    Poate că tu și partenerii tăi poți trimite chiar și un comunicat de presă pe un subiect comun? De exemplu, atât dvs., cât și partenerul dvs. de colectare a plăților puteți adăuga un comentariu despre scăderea vânzărilor în timpul verii etc
  1. Nu există niciodată un moment prost pentru campaniile creative
    Vânzările mai lente de vară înseamnă mai mult timp pentru comercianți cu amănuntul pentru a proiecta și a executa campanii creative. Cum să atragi atenția clienților tăi? Ce valoare pot oferi? Reunește-te cu echipa ta, dacă ai una și împărtășește-ți ideile. Poate vei găsi o modalitate creativă de a-ți determina clienții să înceapă să cumpere cadouri de Crăciun chiar și acum? Sau poate veți lansa o campanie „½ Crăciun” pentru a inspira oamenii să sărbătorească „jumătate de Crăciun” în iunie, cu șase luni înainte de sărbătoarea propriu-zisă? La urma urmei, de multe ori nu avem timp nici măcar pentru cei mai buni prieteni ai noștri în timpul Crăciunului propriu-zis!
  1. Profită la maximum de turism
    Vara este, fără îndoială, sezonul de vârf atât pentru turismul intern, cât și pentru cel internațional. Luați în considerare cum puteți folosi acest lucru în avantajul dvs.? Parteneriatele cu hoteluri sunt doar una dintre multele idei. De la pliante promoționale de bază în cameră până la reduceri speciale numai pentru oaspeții hotelului, posibilitățile sunt nesfârșite.
sales-summer

Cum să folosești productiv vara pentru afacerea ta?

Pe lângă ideile de marketing de mai sus, pe care le poți aplica în timpul verii pentru a-ți crește vânzările, sezonul este perfect și pentru o igienă în afaceri care te va aduce beneficii pe tot restul anului

  1. Întâlniri live cu partenerii
    Vara este momentul perfect pentru a te îndepărta de întâlnirile virtuale care au devenit o rutină zilnică și pentru a-ți întâlni partenerii de afaceri sau colegii la o cafea și în persoană. Astfel de gesturi întăresc, fără îndoială, legăturile și se pot dezvolta în proiecte comune sau prietenii..
  1. Igiena magazinului online
    O perioadă de vânzări mai liniștită este, de asemenea, un moment excelent pentru a vă revizui site-ul - poate ați putea organiza o ședință foto și actualizați imaginile produselor? Sau poate este timpul să revizuiți descrierile produselor, titlurile, paginile și metadatele fotografiilor – toate acestea vor ajuta clienții potențiali să vă găsească produsele..

    De asemenea, vă puteți stabili un obiectiv de a scrie câteva texte mai lungi, conform cerințelor SEO, care vor aduce clienți pe site-ul dvs. – TOP 10 idei de cadouri pentru Crăciunul 2023,, etc.
  1. Sondaje pentru clienți
    Ați construit o bază de date de e-mail cu clienți sau poate comunicați cu aceștia pe rețelele de socializare? Cereți clienților să completeze un sondaj detaliat despre produsele sau serviciile dvs. – analizați ce le lipsește clienții și ce le place cel mai mult și încercați să implementați modificări înainte de reducerile de toamnă și iarnă.
  1. Îmbunătățirea procesului de cumpărături
    Oferiți suficiente opțiuni de plată clienților dvs.? Este procesul de plată clar și de încredere? Este un moment bun să vă revizuiți partenerul gateway-ului de plată, să vă actualizați pluginurile gateway-ului de plată dacă le utilizați, să vă revizuiți setările și să verificați dacă există funcții noi.
sales-summer

Paysera este unul dintre cei mai populari parteneri de colectare a plăților din țările baltice. Mii de magazine online folosescPaysera Checkout și oferă clienților lor posibilitatea de a plăti prin banca electronică, cu cardul și, uneori, chiar prin SMS sau numerar în locațiile partenere.

  1. Îmbunătățirea livrării produselor
    De asemenea, merită să verificați dacă oferiți suficiente opțiuni de livrare pentru clienții dvs. înainte de începerea boom-ului cumpărăturilor de Crăciun. Semnarea separată a contractelor cu fiecare companie de curierat și integrarea furnizorilor de servicii de livrare poate fi consumatoare de timp. Pentru a economisi ceva timp, puteți utiliza Serviciul de livrare Paysera – prin integrarea unui singur plugin, veți oferi clienților dvs. posibilitatea de a alege dintre cele mai populare opțiuni de livrare din țară: Omniva, LP Express, Venipak, etc. ( disponibil în prezent doar în Lituania).
  1. Planificarea pentru anul viitor
    Cumpărați-vă bicicleta iarna și schiurile vara. Utilizați sezonul de vară pentru a vă pregăti pentru reducerile de iarnă și de Crăciun, precum și pentru promoțiile de Black Friday si alte campanii. De asemenea, puteți începe să planificați ce cadouri veți oferi partenerilor, clienților sau colegilor dvs.
  1. Analiza competitorilor
    Dacă aveți mai mult timp, puteți efectua și o analiză a concurenților dvs. Adesea, când suntem prinși în sarcinile noastre de zi cu zi, nu observăm cum s-a schimbat piața. Efectuați o analiză detaliată a concurenților dumneavoastră – cum se poziționează aceștia și cum își prezintă produsele – precum și evaluează-ți punctele forte și ia în considerare modul în care îi poți evidenția în comunicările viitoare.
  1. Oportunitati de dezvoltare
    Deși vânzările au scăzut în vară, afacerea merge puternic de ceva timp acum? Poate că este timpul să ne gândim la extindere? Clienții din țările baltice au obiceiuri și gusturi de consum foarte asemănătoare. Și cei care folosescPaysera pentru procesarea plăților online poate accepta fără probleme și plăți prin cele mai populare bănci din România și Bulgaria.

Începeți să procesați plăți online prin Paysera astăzi!

Mai Mult