Toate categoriile

Este sigur să plătiți online din Internet Banking-ul băncii Dvs.? 

#
Mulți dintre noi am fost în situația în care ne-am verificat buzunarele sau ne-am temut că am pierdut sau ni s-a furat cardul. Cazurile în care fraudatorii cumpără ceva online sau în magazinele fizice folosind carduri sau detalii de card furate sunt rare, dar nu imposibile. Internet Banking-ul, totuși, pare a fi una dintre cele mai sigure modalități de a plăti achizițiile dvs. în magazinele online. Toate detaliile de conectare sunt în capul dvs. și deseori necesită confirmări suplimentare primite prin SMS sau aplicații generatoare de coduri.
Plata în magazinele online prin Internet banking-ul băncilor a devenit deosebit de populară în țările în care serviciul inițiere plăți a fost lansat și adoptat pe scară largă de către comercianții online, pentru a procesa plățile de la cumpărătorii lor.

Cum funcționează plata online direct din Internet Banking?

Mii de magazine online permit clienților proprii să achite bunurile și serviciile direct din Internet Banking, confirmând o plată pre-inițiată. Fluxul este următorul: 
  1. Clientul adaugă produsele în coș și continuă către efectuarea plății. 
  2. Apoi, clientul trebuie să aleagă o metodă de plată (card, Internet Banking, SMS, numerar,etc.) 
  3. Dacă clientul alege să plătească direct din Internet Banking-ul băncii sale, va da clic pe logo-ul băncii, apoi i se cere să se conecteze la Internet Banking. 
  4. După ce clientul introduce datele de autentificare ( unele bănci vor cere introducerea datelor de autentificare de două ori), li se cere să confirme ordinul de plată pre-inițiat. 
  5. Când plata este confirmată, clientul este redirecționat înapoi la magazin. 
A se vedea o Plată demonstrativă>
#

Este sigur să introduceți datele de conectare bancare într-un magazin online? 

Procesul de plată în magazinele online ce utilizează procesatori de plată precum Paysera Checkout este facil, și cumpărătorul nu furnizează de fapt niciun detaliu de conectare către magazinul online. 


Clienții sunt redirecționați către banca lor și acolo își introduc datele de identificare în Internet Banking-ul personal, date ce nu sunt stocate nici de către magazinele online, și nici în baza de date a furnizorului de servicii de procesare a plăților.

Cum să știți dacă magazinul online folosește un furnizor de servicii de procesare a plăților securizat? 
 

Pentru a accepta plăți online, magazinele online folosesc un procesator de plăți ( sau gateway de plată). Este o legătură între site-ul vânzătorului și cumpărător și permite acestuia din urmă să plătească, iar plata să ajungă la proprietarul magazinului în schimbul bunurilor și serviciilor. 

Gateway-ul de plată Paysera Checkout, de exemplu, este utilizat de mii de magazine online, și este de încredere pentru milioane de clienți de mai bine de 10 ani. 

Paysera este un fintech internațional licențiat și supravegheat de Banca Centrală a Lituaniei. Cele mai înalte standarde de securitate sunt, de asemenea, menținute prin obținerea diferitelor certificate de securitate, cum ar fi PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standard), care este crucială pentru a procesa în siguranță plățile cu cardul. 

Dacă aveți mai multe întrebări legate de securitate - Paysera are asistență pentru clienți 24/7 în limba engleză și poate fi contactat atât prin telefon la +44 20 80996963, fie prin e-mail [email protected].

#

Comerțul electronic, precum și serviciile bancare digitale sunt în plină expansiune în Europa și nu numai. În același timp, problemele legate de securitatea datelor și frauda financiară sunt mai importante ca niciodată. Prin urmare, atunci când faceți cumpărături online sau alegeți un partener de procesare a plăților pentru magazinul dvs. online, trebuie să vă asigurați că un astfel de partener este de încredere, cât și să fie versatil și să ofere clienților modalități sigure, variate și convenabile de a finaliza plățile.