Toate postările de pe blog

Ce este un procesator de plăți online și cum să îl alegi?

Ce este un procesator de plăți online?

Pentru cumpărătorii online – plata pare o chestiune simplă care durează doar o secundă. Cu toate acestea, o plată de succes necesită multe componente pentru a funcționa ireproșabil și pentru a face această magie să se întâmple. Deci, ce este exact un procesator de plăți online și cum să alegeți unul pentru magazinul Dvs.?

Ce este un procesator de plăți online?

Un procesator de plăți online este un serviciu care conectează un magazin online cu un client și care îi permite clientului să plătească în siguranță achizițiile selectate, iar comerciantul să primească plata respectivă. Cu alte cuvinte - este un serviciu de procesare a plăților online.

Dacă doriți să vă vindeți produse sau servicii online – crearea magazinului online este doar începutul. Pentru ca site-ul dvs. web să devină un magazin în adevăratul sens al cuvântului - trebuie să începeți să acceptați plăți. Și asta este ceea ce procesatorii de plăți vă permit să faceți. Acestea ajută clientul să efectueze o plata sigură din banca lor sau să introducă detaliile cardului de plată și să confirme un transfer pentru bunurile selectate.

Cum se alege procesatorul de plăți potrivit?

Există mai multe criterii de luat în considerare înainte de a selecta procesatorul de plăți cel mai potrivit pentru afacerea dvs. Iată câteva de luat în considerare:

Încrederea🤝

Dacă sunteți nou în vânzările online – căutați care este un procesator de plăți plată popular. Un procesator de plăți popular va fi deja cunoscut cumpărătorilor și aceștia nu vor avea nicio îndoială atunci când își vor încredința informațiile pe pagina dvs. de plată. De exemplu, mai mult de jumătate a magazinelor online prezente în Lituania și multe din țările baltice colectează plățile online prin intermediul Paysera – fiind o fereastră de plată foarte cunoscută și de încredere pentru clienți.

Scop 🌐

Asigurați-vă că procesatorul de plăți ales va permite clienților să plătească într-un mod convenabil pentru ei – servicii bancare online, carduri etc. În unele țări, plata în numerar este încă o opțiune populară. Vedeți dacă furnizorul dvs. de servicii de plată vă poate oferi această posibilitate. De asemenea, este posibil să nu aveți nici măcar un magazin online, dar uneori vindeți produse individuale (cum ar fi piese de artă) cumpărătorilor individuali - procesatorul Dvs. de plăți poate avea posibilitatea de a genera linkuri de plată unice pe care apoi le puteți trimite clienților Dvs.

Integrarea 💻

Nu toate magazinele online noi pot avea un grup de programatori pentru a integra un procesator de plăți de la zero. De aceea, este de apreciat dacă un furnizor de servicii de plată are și menține plugin-uri gata pregătite pentru diferite platforme și îl poți alege pe cel de care ai nevoie.

Suport 🗣

Înainte de a lua o decizie finală, imaginați-vă că ceva nu merge bine și aveți nevoie de suport cât mai curând posibil – poate aveți probleme la instalarea unui plugin, poate vedeți că o plată nu a fost autorizată. Verificați dacă procesatorul dvs. de plăți dorit oferă access ușor la Suportul pentru clienți, precum și asistență tehnică, și dacă acestea sunt disponibile în limba dvs.

Tarife 💸

În cele din urmă, ia în considerare cheltuielile. Asistența tehnică gratuită este întotdeauna apreciată atunci când vă configurați magazinul online, iar tarifele competitive pentru procesarea plăților sunt obligatorii în aceste zile.

Securitate 🔐

Asigurați-vă că procesatorul de plăți îndeplinește cele mai înalte standarde de securitate. De exemplu, acesta să posede un certificat PCI DSS (Standard de securitate a datelor cu cardul de plată) pentru procesarea plăților cu cardul, protejarea și criptarea datelor clienților, identificarea corectă a clienților, etc.

#

O opțiune versatilă – Procesarea plăților prin Paysera

Paysera este o companie de plăți care operează pe piața financiară de mai bine de 16 ani. În afară de a oferi clienților diverse servicii financiare, cum ar fi conturi IBAN și carduri Visa, este de asemenea cea mai populară soluție de procesare a plăților online din Lituania și un brand cunoscut în alte state baltice și Europa. În 2020 Paysera a devenit operator oficial de plăți al Shopify, una dintre cele mai importante platforme de comerț electronic la nivel internațional.

#

Paysera este un procesator de plăți foarte popular pentru mulți comercianți online, deoarece are peste 20 pluginuri gata pregătite care fac ușoară și rapidă finalizarea integrării și începutul colectării plăților în magazinele online create pe platforme precum WooCommerce, Shopify, Ecwid, OpenCart, PrestaShop și Paysera Tickets etc. Ca să nu mai vorbim de posibilitatea integrării API.

Mai mult decât atât, Paysera oferă suport gratuit în mai multe limbi diferite, o gamă largă de metode de procesare a plăților, inclusiv procesarea plăților efectuate prin carduri, servicii bancare online, alte sisteme de plăți precum Trustly cât și procesarea plăților fără existența unui magazin online.

Contactați echipa de vânzări Paysera.