📅 Martie, 2020

Salt al numărului de magazine online în perioada carantinelor naționale



După anunțarea carantinelor la nivel național, multe companii au trebuit să-și regândească modelele de afaceri și să se îndrepte spre sectorul comerțului online. Cu siguranță, se ridică numeroase provocări pentru mulți antreprenori, dar dorim, de asemenea, să credem că se creează oportunități foarte bune care vor ajuta companiile și economiile pe termen lung.

#

Mai multe magazine online și vânzări în creștere

Paysera permite pentru aproximativ 90% din magazinele online lituaniene să colecteze plățile online, și este un furnizor de servicii financiare emergente în alte țări precum Letonia, Estonia, Bulgaria și România. Putem vedea deja că primele săptămâni de carantină nu numai că au sporit vânzările magazinelor online existente, dar au încurajat multe companii noi să înceapă să vândă online.

„Deschidem cu aproximativ 30% mai multe magazine online decât în mod normal în aceeași perioadă. Iar vânzările magazinelor existente în ultima perioadă au crescut de aproximativ 1,5 ori. De asemenea, primim tot mai multe apeluri cu întrebări despre serviciul nostru Paysera Checkout - aceasta indică schimbări pe piața comerțului online datorită situației actuale din lume ”, spune Vytenis Morkūnas, CEO-ul„ Paysera LT ”.

Mod mai simplu și mai ieftin de a accepta plățile

O treime dintre aceste magazine online utilizează pluginuri de procesare a plăților create chiar de Paysera. Astfel de soluții IT pot economisi timp, nu necesită resurse suplimentare de programare și permit magazinelor online să înceapă să proceseze plățile online, fără întârziere, într-o zi sau două.

„Mă bucur că serviciile noastre sunt utile pentru clienți și sunt necesare pe piață. Creșterea vânzărilor online ne permite, de asemenea, ca și companie, să oferim servicii de colectare a plăților în condiții și mai bune. Acum putem permit noilor magazine online să ne folosească serviciul de colectare a plăților pentru Tarife mult mai mici în primele 3 luni. Sperăm că astfel de reduceri vor încuraja mai mulți oameni să înceapă afacerile de comerț online, și să ajute noile magazine în această perioadă dificilă ”, adaugă Vytenis Morkūnas.

Noi magazine, noi speranțe

Am observat în ultima vreme o tendință prin care noile magazine online se concentrează pe vânzarea de produse de igienă și servicii de livrare (livrarea de alimente și chiar băuturi în casele oamenilor). 

Și deși situația din fiecare țară și din lume în general este destul de complicată în acest moment, sperăm că după ce totul se va termina, companiile își vor menține existența online, și acest lucru va ajuta economia să își revină.

Adaptarea afacerii tale pe piața online este o abilitate pentru viață. În calitate de fintech, ne simțim inspirați văzând atât de mulți antreprenori care nu renunță, se adaptează rapid la piață și suntem la fel de creativi ca în aceste momente de incertitudine. Credem că eforturile lor vor plăti dividende în cel mai scurt timp și vom fi întotdeauna aici pentru a vă ajuta!