📅 Martie, 2020

Nu, nu este prea târziu să creezi un magazin online!



Deoarece carantina nu pare să înceteze prea curând, chiar și magazinele fizice tradiționale au început să-și mute serviciile pe diverse platforme online.Alții regretă că nu au făcut-o mai devreme, dar se străduiesc să supraviețuiască prin orice mijloace posibile. Pe cât de clișeu ar părea - mai bine mai târziu decât niciodată! Câteva zile de pregătire și puteți începe deja să tranzacționați online.

#

Poate este momentul potrivit, având în vedere situația actuală și carantina la nivel mondial, mulți freelanceri își oferă ajutorul pentru a înființa magazine online pentru companii locale.

Oricum, astăzi puteți configura un magazin online simplu, cu puțin ajutor din partea celorlalți, și cu costuri reduse. Nu vă vom minti - pentru rezultate mai bune, veți dori să investiți în fotografii de calitate mai bună a produsului sau în unele reclame mai târziu. Dar, pentru început, vei putea începe și fără. Deci, cu ce se începe? 

1. Alegeți o platformă sau un sistem de gestionare a conținutului (CMS) 💻

Există o mulțime de variante, așa că veți avea nevoie de multă răbdare pentru a începe.

Merită să știți că pe platforme veți putea utiliza șabloane gata care accelerează procesul, dar CMS vă oferă acces complet la cod, ceea ce înseamnă mai multă libertate de a implementa modificări și îmbunătățiri suplimentare pentru a face proiectul dvs. unul de acest fel.

Cu excepția cazului în care nu esti familiarizat cu magazinele online, probabil ai auzit despre nume precum „Shopify” sau „Ecwid”, dar există multe alte alte platforme pentru a-ți crea magazinul online. Verificați-le online sau cereți cuiva recomandări.

Faceți-vă timp pentru a face unele cercetari si compara preturile, usurinta integrarii si alti factori cheie. Rețineți că integrarea pe unele platforme poate să nu vă coste nimic, cel puțin la început.

Unele dintre cele mai populare platforme includ: 

Mai multe CMS disponibile șiplatforme pentru integrare.

2. Înregistrați numele de domeniu ✅

Nu vă gândiți prea mult - alegeți numele dvs. actual al magazinului sau creați ceva scurt și descriptiv (ceva care descrie afacerea dvs., nu ceva poetic).

Citește despre diferite moduri de a vă înregistra numele de domeniu. (Sfat: unele site-uri chiar îl oferă GRATUIT pentru primul an, altfel va trebui să plătiți aproximativ 1-15 EUR pe an) 

3. Obțineți un certificat SSL 🔐

Certificatul SSL (Secure Sockets Layer) este recomandat pentru protecția online a utilizatorilor. Există multe site-uri din care să-l achiziționezi, iar prețul său poate ajunge la peste 100 de euro pe an, dar unii îl emit gratuit.

Instrucțiunile pentru configurarea certificatului pot fi găsite ușor și online.

4. Alegeți un design pentru website ✏

În majoritatea platformelor puteți obține un șablon decent pregătit pentru magazinul dvs. Gândiți-vă în avans dacă aveți nevoie de multe imagini sau mai mult text, poate doar câteva pagini sunt suficiente (de exemplu pentru a enumera cursurile pe care le vindeți) sau poate aveți nevoie de pagini diferite pentru diferite mărfuri (de exemplu, haine pentru copii, haine pentru femei și bărbați, etc.).

#

5. Umple rafturile! 🛍

Încărcați imagini cu produsele dvs., lista de servicii, adăugați contacte și prețuri. Aceasta este partea distractivă, fii creativ! 

6. Setați o metodă de plată 💳

Există diferite modalități de acolecta plăți online. Paysera este una dintre ele. Peste 90 la sută din magazinele online din Lituania folosesc Paysera pentru colectarea plăților online, nu doar din cauza tarifelor competitive, dar și pentru procesul de integrare simplu, și suportul tehnic gratuit. 

Am pregătit instrucțiuni detaliate în tutoriale video, care arată cum să integrează Paysera în diverse magazine online, precum și furnizarea de instrucțiuni detaliate pe site-ul nostru web..

Paysera vă permite să colectați plăți online direct în contul dvs. Clienții dvs. vor putea plăti prin multe mijloace diferite (de la cod QR sau prin cardul lor de plată).

Verificați cum arată procesul de plată din perspectiva clientului la payserademo.com.

#

7. E aproape gata! Configurați opțiuni de livrare. 📫

Gândiți-vă la produsele și serviciile pe care le vindeți - trebuie să le expediați? Sau poate este un curs online? Verificați toate opțiunile disponibile, ce folosesc concurenții dvs. și alegeți cea mai bună pentru afacerea dvs.! 

8. Lansează-ți magazinul! 🗣

Asta e! Ați facut toate setările și sunteti gata să vindeți. Anunțați clienții dvs. vechi că sunteți acum și online, distribuiți linkul către persoanele care ar putea fi interesate, și utilizați social media pentru a fi accesat de publicului dvs..

Este mai simplu decât crezi și mulți oameni au fost acolo unde ești și tu acum, și sunt dispuși să te ajute. Așadar, gândește-te, fă-ți câteva cercetări, și începe să lucrezi la afacerea ta online - vei vedea, te va duce la un nivel cu totul nou. Mult noroc!