Toate postările de pe blog

E-commerce: Cum vă poate ajuta să economisiți bani un IBAN local din România și Bulgaria?

#

Tot mai multe companii care desfășoară o afacere de comerț online în țări precum România, Bulgaria sau Ungaria observă avantajele de a avea un cont IBAN individual – numit și RO IBAN, BG IBAN sau HU IBAN. Nu numai că economisește bani companiilor atunci când tranzacționează pe aceste piețe, dar este, de asemenea, ușor de obținut de la companii fintech precum Paysera.

Valute locale 

Cu o populație totală de 36 de milioane, România, Bulgaria și Ungaria sunt piețe de consum emergente și în creștere, cu un viitor promițător al comerțului online. Deși țările sunt membre UE, ei își folosesc propriile monede – Leu (RON), Leva (BGN), și Forint (HUF), care sunt valute volatile.

Fluctuațiile cursurilor valutare de Lei, Leva și Forinți pot avea un impact semnificativ asupra costurilor și prețurilor bunurilor dvs. și, în cele din urmă, asupra profiturilor companiei dvs. Prin urmare, multe companii internaționale caută o soluție simplă pentru a valorifica volatilitatea acestor valute. 

Economisiți prin deschiderea unui cont IBAN local individual

Indiferent dacă dețineți un magazin online sau vindeți bunuri online într-un marketplace, o soluție aleasă cu înțelepciune de a încasa și efectua plăți online în Lei, Leva și Forinți vă poate ajuta să economisiți sume substanțiale. 

Paysera oferă o soluție la îndemână pentru comercianții cu amănuntul online pentru tranzacțiile lor de zi cu zi  – IBAN-urile locale: un cont IBAN românesc (RO IBAN), cont IBAN bulgaresc (BG IBAN) și cursuri de schimb favorabile între toate aceste valute, inclusiv Euro (contul IBAN de Forinți va fi lansat în curând!)

De ce să alegeți de la Paysera un IBAN în Lei, Leva sau Forinți?

  • Sumele virate de către Curieri vor intra foarte rapid și de regulă fără comision de încasare în contul Comercianților 
  • Ratele de schimb valutar excelente pentru sumele colectate în Lei, Leva și Forinți 
  • Plățile pentru rambursurile internaționale durează până la o zi în loc de câteva zile, așa cum se întâmplă atunci când se efectuează din băncile locale
  • Plățile pentru rambursurile internaționale se comisionează ca și plata locală, și costă extrem de puțin în loc de câțiva Euro, așa cum se întâmplă în cazul în care efectuați o plata internațională prin intermediul unei  bănci locale
  • Același cont poate fi utilizat pentru a plăti obligațiile fiscale în România, Bulgaria și Ungaria.

Cum să obțineți un IBAN de Lei sau de Leva de la Paysera?

  • Descărcați aplicația mobilă din Google Play, App Store, sau Huawei AppGallery
  • Creați un cont personal
  • Când contul dvs. personal este aprobat, deschideți un cont de companie
  • Când contul dvs. de afaceri este activ, contactați Suportul Clienți și solicitați un IBAN de Lei sau de Leva.
#

Exemplu IBAN românesc 

Exemplu: RO49 AAAA 1B31 0075 9384 0000 
Codul de țară pentru România este RO. AAAA - este un identificator bancar. Restul este numărul de cont al clientului. În total, IBAN-ul românesc este format din 24 de caractere. 

Exemplu IBAN românesc 

Exemplu: BG80 BNBG 9661 1020 3456 78 
Codul de țară pentru Bulgaria este BG. BNBG 9661 - este un identificator bancar și numărul de identificare a sucursalei. Restul este numărul contului. În total, IBAN-ul bulgar este format din 22 de caractere.