Toate categoriile
Finanțe personale

Contul comun pentru cupluri - următorul pas în relația ta

Cont comun pentru cupluri

Cheltuieli comune, mașina familiei, gospodărie comună - toate acestea înseamnă adesea finanțe familiale comune. Și întrucât tehnologiile financiare se îmbunătățesc rapid, cheltuielile și economiile comune pentru cupluri devin din ce în ce mai mult o normalitate, iar cuplurile tinere nu mai trebuie să-și amintească incomod partenerii lor de utilități neplătite sau plăți neefectuate . Funcții precum conturi comune, economii comune sau cereri de bani nu numai că aduc mai multă transparență, dar pot chiar salva o relație romantică. 

Discuțiile despre bani strică starea de spirit? 

Aparent, chiar și cele mai apropiate cupluri care împărtășesc secrete, amintiri și speranțe se simt incomod atunci când vine vorba de discuții despre bani. Prin urmare, cuplurile au adesea finanțe separate până la căsătorie sau primul lor copil. 

Cu toate acestea, obiceiurile financiare ale unui partener - punctele lor de vedere asupra controlului cheltuielilor și economiilor, sunt aspecte care este cel mai bine să fie clarificate îmcă de la începutul relației. În fiecare an sondajele semnalează faptul că dezacordurile privind finanțele sunt unele dintre cele mai frecvente motive ale conflictelor domestice și deseori duc la divorț sau despărțiri. Între timp, cuplurile care își discută deschis problemele legate de bani tind să aibă o relație mai fericită și mai pașnică. 

Vrei să... deschidem un cont comun? 💍

Una dintre modalitățile de a organiza finanțele familiei - deschiderea unui cont comun. În băncile tradiționale, un cuplu deschide adesea un cont în care ambele părți dețin puteri egale asupra fondurilor și permiselor - ambii parteneri pot închide contul etc. Însă când deschideți un cont comun în Aplicația Mobilă Paysera – o persoană este titularul principal al contului și alocă permisiunile partenerului pentru a controla fondurile împreună - dar numai unul poate închide contul. 

#

Pentru a deschide un cont comun în Paysera - ambele persoane trebuie să aibă conturi personale Paysera. Conturile pot fi deschise gratuit. Apoi, conectați-vă la aplicația Paysera și apăsați pe pictograma profilului dvs.> Conturile mele> Creați un cont nou> Cont comun. Alege un nume de cont și alege persoana cu care vei împărți acest cont (această persoană va putea accesa contul după 12 ore). 

Nu sunteți pregătit pentru un cont comun? Folosiți alternative 🤝

Dacă nu vă simțiți gata să adresați încă această întrebare crucială despre contul comun - utilizați alte funcții alternative care vă pot ajuta să împărțiți cheltuielile comune. 

Funcția Împarte factura ✂️

Tocmai ai plătit un coș de cumpărături voluminos? Sau poate ați achitat chiria și utilitățile? Dacă atât dvs., cât și partenerul dvs. (sau poate doar un prieten) au cont Paysera glisați la stânga pe o tranzacție recentă> apăsați Împărțiți factura și alegeți persoana cu care doriți să o împărțiți. Puteți plăti părți egale sau în orice proporție la alegere. 

Partenerul dvs. va primi instantaneu o notificare cu privire la sugestia de a împărți factura și o poate accepta dintr-o singură atingere. Sau, de asemenea, o poate refuza... 

#

Funcția de solicitare a banilor 💸

Dacă ultimele dvs. cheltuieli au fost în numerar sau dintr-un alt cont bancar - în loc să împărțiți o factură existentă, puteți trimite o cerere de bani. Conectați-vă la aplicație > Transfeuri> Solicitați Bani > Alegeți o persoană din lista de contacte și introduceți suma. 

În acest fel, este imposibil să uitați că datorați cuiva bani - veți vedea memento-ul până când respingeți sau acceptați solicitarea. Si vice versa. 

Economii comune 🐷

În cele din urmă, chiar dacă aveți cheltuieli separate, poate economisiți pentru un obiectiv comun? Luați în considerare deschiderea unui cont comun pentru economii. Veți putea seta plăți recurente din contul dvs. principal și nici nu veți realiza cum colectați brusc destui bani pentru o mașină nouă sau o excursie💒.

În aplicație apăsați Mai mult> Economii> Crează nou cont pentru economii> Alege un nume > Obiectiv > Și invitați pe cineva cu care să economisești împreună 

Deci, oricât de plictisitor ar părea, discuția despre bani cu cei dragi este o necesitate într-o relație sănătoasă. Și astfel se întâmplă ca tehnologiile financiare să facă acest lucru aproape fără probleme. Nu utilizați aplicația Paysera pentru a vă gestiona finanțele? Nici nu stiți ce pierdeți! Citiți mai multe despre aceasta 

Articole similare

#
Caracteristici

Cele mai importante caracteristici ale aplicației Paysera 2021 - cum să nu ratezi noutățile?

De câte dintre cele mai recente caracteristici ale aplicației Paysera din 2020 profitați? Și care sunt cele mai așteptate pe care trebuie să le anunțăm încă în 2021? Avem noutăți pentru toată lumea!

#
Finanțe personale

Dorințe de Anul Nou: Cum să economisiți bani - regula 50/30/20

Una dintre cele mai comune dorințe de Anul Nou este o mai bună gestionare a finanțelor personale. Odată cu apropierea anului 2021, am dori să vă împărtășim câteva sfaturi despre cum să economisiți bani prin aplicarea regulii 50/30/20.

#
Finanțe personale

Protejați-vă banii - alegeți aur!

O ceașcă de cafea în anii 1970 era de 20 de cenți, astăzi - este 1,50 EUR. Între timp, o uncie de aur în anii 1970 costa 200 EUR, astăzi - este de peste 8 ori mai mult decât atunci. Ce aveți în comun aceste două mărfuri, vă puteți întreba? Inflația.