Toate categoriile

Cum să închid un cont Paysera?

Ianuarie 2022 • lectură 6 minute
#
Ne pare rău sa vedem că vrei să ne părăsești. Dar vă respectăm decizia, așa că aici vă explicăm cum vă puteți închide contul Paysera și acțiunile pe care ar trebui să le întreprindeți înainte.

Lucruri de făcut înainte de a închide contul

Există câteva lucruri de verificat înainte de a inișia închiderea contului Paysera:
Contul dvs. are un sold negativ?
Aveți un card Visa?
Contul dvs. are un sold pozitiv?

💸 Sold negativ. Dacă aveți sume pe minus pe contul dvs. Paysera - nu îl veți putea închide înainte ca acestea să fie acoperite. Pentru a acoperi datoria, trebui să vă alimentați contul.

Puteți găsi instrucțiunile de alimentare a contului accesând aplicația Paysera > Alimentare, alegeți țara și valuta și veți primi instrucțiunile pentru acțiunile ulterioare.

Alternativ, puteți utiliza serviciile bancare online ale Paysera la bank.paysera.com. Conectare > Conturi și carduri > Alimentare cont . Alegeți țara și valuta, iar instrucțiunile de alimentare ale contului vor fi generate pentru dvs.

💳 Card Visa. Dacă aveți un card Visa - ar trebui să îl blocați definitiv înainte de a vă închide contul. Dacă au mai rămas fonduri – retrageți-le sau transferați-le într-un cont bancar alternativ.

Pentru a bloca cardul, conectați-vă la aplicația Paysera > Carduri > Blocare temporară > Blocare permanentă.

#

💰Balanță pozitivă. Înainte de a vă închide contul, trebuie mai întâi să transferați fondurile rămase într-un alt cont sau să le retrageți. Soldul contului dvs. ar trebui să fie zero pentru a-l închide.

În cazul în care contul dvs. nu este verificat și nu puteți transfera fondurile dvs., vă rugăm să furnizați detaliile contului dvs. bancar la care vom transfera fondurile înainte de a vă închide contul.

Detaliile contului bancar trebuie să includă:

  • Numele și prenumele dvs
  • Adresa Dvs.
  • Numărul contului dvs. bancar
  • Cod SWIFT/BIC
  • Adresa unității Dvs. bancare

Ce să faci în continuare pentru a închide contul?

După ce efectuați acțiunile necesare enumerate mai sus, va trebui să trimiteți un e-mail la [email protected] (sau [email protected]) de la adresa dvs. de e-mail confirmată în sistemul nostru sau sună-ne de la numărul dvs. de telefon înregistrat la +44 20 80996963 (sau +4 031 2295331) și solicitați închiderea contului dvs. Paysera.

În sfârșit, cum ne putem îmbunătăți? 🤝

Simțiți-vă liber să ne împărtășiți motivul plecării pentru a ne ajuta să ne îmbunătățim. V-a lipsit vreun serviciu? Sprijinul nostru nu a fost eficient? Trimite-ne oricând un e-mail cu sugestiile tale: [email protected].