Toate categoriile

Paștele în birourile Paysera din întreaga lume: Din România în Lituania și Filipine!

Paștele în întreaga lume
Mai mult de o treime din lume se pregătește pentru mult așteptata vacanță de Paște, la fel și noi în birourile Paysera din întreaga lume! Echipa Paysera este un amestec divers de oameni din diferite țări, religii și culturi. Am întrebat reprezentanții Paysera dacă sărbătoresc Paștele, și ce anume face această sărbătoare atât de specială. Din păcate, multe tradiții vor fi obstrucționate de carantinele în curs de desfășurare în diferite țări, cu toate acestea - spiritul sărbătorii rămâne.

Bulgaria, România, Ucraina, Belarus, și Rusia

Întrucât toate aceste țări sunt predominant ortodoxe - Paștele aici este sărbătorit anul acesta pe 2 mai și este una dintre cele mai mari sărbători din țară și din lumea ortodoxă în general.
La finalul postului de 40 de zile familiile se reunesc în jurul meselor de prânz încărcate cu preparate tradiționale: ouă decorate, pâine tradițională dulce și prăjituri (Cozonac, Kulich - în funcție de țară), preparate speciale, etc. "Este o oportunitate pentru ca toate rudele să se adune în jurul mesei de Paști și sperăm că ne vom reuni și anul acesta cu toți cei dragi, având în vedere contextul epidemiologic actual ”- spune Daniel, CEO-ul Paysera România.
Madlen, managerul de dezvoltare din Bulgaria, a enumerat diferite tradiții, de la extragerea ouălor la felicitări de sărbătoare, în timp ce Ivelina, din Departamentul Suport Clienți, a subliniat că cea mai remarcabilă tradiție pentru ea este participarea la slujba de la miezul nopții și aprinderea lumânărilor prin trecerea unei flăcări aduse cu avionul din Ierusalim.
Alte țări nici măcar nu pot concura cu astfel de dedicație!
#

Estonia, Letonia și Lituania

Deoarece mulți oameni din aceste țări sunt catolici, Paștele este sărbătorit pe 4 aprilie. Este a doua cea mai importantă sărbătoare după Crăciun și se sărbătorește în principal prin colorarea ouălor, petrecerea timpului cu familia și jocuri diverse (de exemplu, legănatul pe un leagăn din lemn este un lucru important în Letonia și Estonia).
„În timp ce oamenii religioși vizitează biserica, la fel ca multe alte sărbători în zilele noastre, Paștele este întâi văzut în supermarketuri, unde iepurașii de ciocolată și ouăle domină rafturile” - a spus Agne de la echipa de Marketing din Lituania.
Ouăle de Paște sunt colorate cu foi de ceapă, lăstari de secară, sfeclă roșie, mușețel sau butași de fân și sunt decorate cu desene gravate. Mai târziu, un joc tradițional în care se ciocnesc ouăle colorate desemnează un câștigător despre care se spune că va trăi cel mai mult și că este cel mai puternic.
#

Columbia, Filipine și Spania

Deși Filipine și Columbia pot părea țări îndepărtate și exotice, sunt mândrii creștini, prin urmare tradițiile lor de Paște nu sunt atât de îndepărtate de cele din Europa.
Toate cele trei țări marchează în principal nu Duminica Paștelui, ci Săptămâna Mare înainte de Paște. Este o perioadă religioasă de odihnă și reculegere - unele afaceri iau o pauză de la muncă, unii oameni postesc etc.
Membru al echipei Paysera, Juliana din Columbia, a spus că mulți oameni călătoresc în orașele mai mici ale țării, unde pot fi observate monumente religioase și procesiuni tradiționale. În timp ce, potrivit lui Randolf - un designer din Filipine - în aceste zile moderne, weekendul prelungit este adesea petrecut pur și simplu odihnindu-se pe plajă.
Între timp, Spania este cunoscută pentru "tronos" sau "A paso": uriașele care-alegorice plutitoare care sunt purtate în timpul procesiunilor religioase, precum și a confrațiilor religioase care se îmbracă în costume speciale în timpul ceremoniilor.
#

Bangladesh și Algeria

Țările în care creștinismul nu este religia dominantă nu au sărbători majore pentru această ocazie în întreaga țară și sunt adesea marcate doar în comunitățile creștine mici.
Cu toate acestea, comunitatea musulmană are o sărbătoare similară de încetare a postului (Ramadanul) numită festivalul Eid al-Fitr, Festivalul de încetare a postului, care anul acesta se va întâmpla pe 13 mai, se sărbătorește cu rugăciuni și donații pentru săraci.

Kosovo și Albania

În aceste țări partenere din Paysera - majoritatea populației este musulmană, cu toate acestea, între 10 la 20% din populație sunt creștini, dintre care unii sărbătoresc Paștele catolic și alții Paștele ortodox, ambele fiind sărbători legale în Kosovo. Alte părți ale populației au propriile sărbători similare legate de islam, care sunt marcate pe scară largă în întreaga țară.